Ciutats aliades per la ciència i la innovació. Aquest és l’objectiu que persegueix la Xarxa Innpulso, una iniciativa del Ministeri d’Economia i Competitivitat i que va reunir durant dos dies, dimarts i dimecres, 41 ciutats espanyoles amb la distinció de Ciutat de la Ciència i la innovació, entre elles Vilanova del Camí.



En aquest marc, la cinemateca d’El Matadero de Madrid, va acollir la primera trobada d’Enprenedors de la Xarxa Innpulso, amb l’objectiu de compartir i conèixer les idees empresarials que més èxit estan tenint a cada un d’aquests 41 municipis.
Vilanova del Camí, va presentar el dissenyador de moda Jordi Rafart, amb seu al barri de La Pau. L’Alcaldessa Vanesa González, va presentar Rafart com un empresari creatiu i esperit innovador Jordi Rafart, que ha contribuït a la dinamització econòmica d’un barri tèxtil com ho és el barri La Pau. I és que la microempresa Jordi Rafart, dóna feina a diferents tallers de confecció, tintoreria i planxa del barri, en els quals hi treballen una vintena de persones.
La filosofia d’empresa de Jordi Rafart va sorprendre i emocionar el públic que va seguir atentament l’exposició de l’empresari vilanoví i no va escatimar en felicitacions i elogis durant la sessió de networking que va seguir a les presentacions.
Els aspectes més innovadors de Jordi Rafart és el seguiment personalitzat que ell mateix, com a gerent i dissenyador de l’empresa fa de tota la col·lecció, des de la creació fins a la venda de les peces. Selecciona personalment els teixits, plasma les idees en blocs de dibuix i les traspassa personalment als patrons. Controla el procés de creació de les mostres i s’encarrega de controlar la qualitat de les peces abans de lliurar-les als punts de venda.
Jordi Rafart es trasllada personalment a cada punt de venda i organitza un cap de setmana de venda amb el dissenyador, així els clients de la botiga poden interactuar amb el pare de les peces. També realitza vendes directes i personalitzades en showrooms i al taller on ven personalment les peces més delicades i on es treballen dissenys per a esdeveniments especials. La idea és que els clients no només comprin una peça sinó també una experiència personal.
Des dels seus inicis, Jordi Rafart, ha lluitat contra les talles tradicional que exclou – assegura el dissenyador- moltes persones de la possibilitat de vestir bé i ha ideat un sistema de talles no numèric perquè ningú se senti discriminat.
No hi ha talles ni targets: perquè Jordi Rafart té clients des de 3 mesos, pels qui ha confeccionat vestits de naixement, fins a persones de més de 90 anys. La única limitació que existeix per vestir Jordi Rafart, va dir, és la del popi gust.
Un altre dels aspectes innovadors i que va causar força expectació entre els membres de la Xarxa va ser la flexibilitat econòmica que ofereix als clients. Les peces es poden pagar poc a poc, en còmodes mensualitats que defineix cada client, i també es poden fer lliuraments esglaonats de les peces. A més Jordi Rafart crea dues col·leccions: una de gamma mitja-alta i una altra low cost per arribar a un major nombre de persones.
Durant la seva exposició en el marc de la trobada d’emprenedors de la Xarxa Innpulso, Rafart va explicar que l’empresa no ha parat de créixer des de la seva creació. Malgrat que el seu objectiu, va dir, és consolidar-se a nivell nacional també vol iniciar-se en la internacionalització sense perdre, però, els valors i l’essència fundacionals: vestir l’esperit i no el cos.