Vilanova mostrarà el potencial del teixit empresarial de l’Anoia a la II Jornada d’Innovació

aèries centre innovació (2)

Sota el títol “Anoia, un teixit empresarial per descobrir”, l’Ajuntament de Vilanova del Camí, el Centre Tecnològic LEITAT, PIMEC i l’Associació Polígons dels Plans, s’han donat la mà per organitzar la segona Jornada d’Innovació. La jornada es celebrarà el pròxim 6 de juliol, de nou del matí a dotze del migdia, al Centre d’Innovació Anoia.

Amb aquest acte, explica el regidor de Promoció Econòmica de Vilanova del Camí, Jordi Barón, es pretén donar continuïtat i consolidar un projecte que va néixer l’any passat, “amb molt bona acollida”, i que va servir per apropar el concepte innovació al conjunt del teixit empresarial de l’Anoia. Des de Promoció Econòmica asseguren que les expectatives que ha generat la segona jornada d’innovació són bones i el regidor Jordi Barón confia que el programa que s’ha dissenyat per a l’ocasió – amb personalitats i experiències punteres a la comarca i al país-, convidin a la participació activa dels empresaris i industrials del territori. “És una bona forma per engrescar a les empreses que podrien trobar en la innovació una possible via de millora per als seus negocis”. Barón, assegura que “la innovació és una aposta de futur i es pot ser innovador des de molts punts de vista”.

El regidor valora molt positivament la implicació de LEITAT, PIMEC i l’Associació de Polígons dels Plans, en l’organització d’aquesta jornada perquè “representen un bon gruix del teixit empresarial del territori. En el cas de  LEITAT, diu Barón, “ens aporta el coneixement tècnic sobre tot allò que engloba el concepte innovació. Sense ells no hauria estat possible organitzar aquesta interessant jornada”. 


Joan Aregio, Secretari General d’Empresa i Competitivitat serà l’encarregat de l’obertura de l’acte


Joan Aregio, Secretari General d’Empresa i Competitivitat serà l’encarregat de l’obertura de l’acte. Barón ha destacat “el compromís ferm i la complicitat de la Generalitat vers el sector industrial de l’Anoia, amb l’objectiu d’acompanyar i estimular el sector industrial com a principal via de generació d’ocupació”

L’acte s’obrirà amb dues ponències: la primera, a càrrec de Julia Garcia, del Group Leader de la Divisió Environment & Biotecnologies de LEITAT que parlarà dels Centres Tecnològics com a eina de suport a la innovació empresarial. La segona; a càrrec de Fran de la Torre,  Director del departament de consultoria estratègica i finançament de PIMEC, versarà sobre els instruments financers per impulsar el creixement  la innovació a les empreses catalanes.

La II Jornada de la Innovació continuarà, després d’una breu pausa per al cafè, amb una taula rodona que preveu mostrar diferents visions del món de la innovació amb la voluntat de donar visibilitat a algunes experiències d’èxit i acostar-les al territori. Moderada per Iolanda Piedra, Membre del Consell Assessor del Centre d’Innovació Anoia, la taula rodona reunirà José Luís Torres i Josep Soler, Director General i Director Tècnic, respectivament, de Leather Química, una indústria igualadina del sector químic que es dedica a la producció comercialització i subministrament de productes químics per a la industria dels curtits.

També hi participarà Bernat Vidal, Gerent de PICVISA, una empresa ubicada a Igualada que fabrica equips basats en processos de visió artificial que fa possible seleccionar i separar diferents materials com el vidre, el metall o els ceràmics. I també comptarem amb l’experiència d’Antonio Cuevas, Director General de Waterologies, experts en el tractament d’aigües.


Barón: L’Anoia és una comarca amb un potencial innovador molt important


Barón defensa que l’Anoia és una comarca amb un potencial innovador molt important. “Moltes empreses fa temps que hi estan treballant i, a més, algunes són referencials com les tres empreses que participaran a la jornada explicant-nos les seves experiències. En aquest sentit, ha dit Barón, els centres tecnològics han garantir la transferència de coneixement entre els centres de recerca i les empreses, garantint així l’aplicació de nous avenços, tecnològics o de processos, contribuint a enfortir el teixit industrial i ajudant també a fer que les empreses puguin ser més competitives”.

Polígons dels Plans