Vilanova i Igualada comparteixen eines per al desenvolupament econòmic

Conveni amb IgualadaEls ajuntaments de Vilanova del Camí i Igualada sumen esforços per donar més servei i utilitat al Centre d’Innovació Anoia. L’alcaldessa vilanovina, Vanesa González, i l’alcalde igualadí, Marc Castells, han segellat aquest dijous el conveni de col·laboració que tindrà com objectiu contribuir al creixement empresarial i afavorir el desenvolupament econòmic. A la firma del conveni van assistir també els responsables de l’àrea de Promoció Econòmica d’ambdós municipis: Jordi Barón i Àngels Chacón.

Cal destacar la importància d’aquest acord amb la capital anoienca que Vilanova del Camí ja havia subscrit amb Òdena, la Pobla de Claramunt, Carme o Castellolí i també amb institucions com el Consell Comarcal de l’Anoia, el Centre Tecnològic de Masquefa, la Cambra de Comerç de Barcelona, la Unió Empresarial de l’Anoia i l’Associació de Polígons dels Plans. Ara, l’aliança per generar sinèrgies conjuntes per a la promoció del territori que es puguin portar a terme des del Centre d’Innovació Anoia, suma un aliat clau com és l’Ajuntament d’Igualada.

Segons va destacar Marc Castells durant la signatura, treballar de la mà és fonamental i de fet ja existeix un protocol de col·laboració des de la Conca d’Òdena. Castells també va remarcar que “l’objectiu principal del conveni és la creació d’ocupació”; un objectiu “clar i compartit”, va dir Castells, amb Vilanova del Camí.

Entre les accions generals a desenvolupar segons contempla l’acord, cal destacar la promoció i difusió dels polígons industrials de la Conca d’Òdena, així com el suport a les empreses que hi ha ubicades, i el foment de la cultura emprenedora.

Dins del marc de les accions a desenvolupar en el Centre d’Innovació Anoia, l’Ajuntament de Vilanova del Camí té la voluntat d’executar un projecte dirigit al sector gràfic i paperer basat en la creació d’un clúster per a impulsar i promocionar el sector.

És en aquest projecte també que l’Ajuntament d’Igualada es compromet especialment a col·laborar-hi per tal de contribuir a la seva execució.

Segons Castells la situació econòmica obliga a treballar plegats per ser el  màxim d’eficients, gestionar bé els recursos i garantir el seu retorn a la ciutadania per complir amb el mandat de manera responsable.

L’alcalde d’Igualada va manifestar el seu agraïment a l’alcaldessa Vanesa González i al regidor Jordi Barón, perquè segons va dir “encara que fa poc temps que estan al capdavant de l’Ajuntament de seguida s’han posat al dia treballant perquè en el futur, Vilanova del Camí i Igualada puguin ser territori d’oportunitats”.

Polígons dels Plans