Vilanova del Camí dóna suport a la BIZMarathon de Jove Cambra

JCI signatura conveni nov 14 (7)L’Ajuntament de Vilanova del Camí i Jove Cambra Igualada han signat per primera vegada un conveni de col·laboració en la línia de continuar dinamitzant i omplint d’activitat formativa el Centre d’Innovació Anoia. El primer dels acords entre ambdues parts, però, serà el suport per part de l’Ajuntament vilanoví i des del Centre d’Innovació Anoia al programa del BIZMarathon de la Jove Cambra Igualada que es realitzarà els dies 15 i 16 de novembre al Museu de la Pell.

Es tracta de la primera edició d’un Congrés en format marató intensiva, amb el suport del BIZBarcelona, que neix amb la voluntat de donar cita a emprenedors, empresaris i joves pro-actius. El programa d’actes inclou ponències a càrrec d’emprenedors d’èxit (BIZxperiences), taules rodones en petit comitè, cursos de formació especialitzada i fins i tot un concurs d’Start-ups. Tot això en 48 hores intenses de networking.

L’alcaldessa vilanovina, Vanesa González, acompanyada pel regidor de Promoció Econòmica, Jordi Baron, s’han reunit aquest dimarts, amb la presidenta de Jove Cambra Igualada, Míriam València, per signar aquest conveni de col·laboració que no només es limita a l’activitat de la BIZMarathon 2014 sinó que també permetrà a la Jove Cambra Igualada fer ús de les instal·lacions del Centre d’Innovació Anoia per a les accions formatives, actes i cursos que porten a terme.

Una de les branques d’acció de Jove Cambra és el suport a l’emprenedoria, però com assegura València l’entitat es dedica també a facilitar altres eines a les persones d’entre 18 i 40 anys, “una franja jove generosa”. Així, a banda de la formació, que consideren clau, també fan especial atenció a facilitar recursos i eines per tirar endavant un projecte no només empresarial sinó també vital, com ara buscar finançament o millorar les habilitats personals i de comunicació per vendre una idea.

Com dèiem la BIZMarathon està prevista pels dies 15 i 16 de novembre. L’acte inaugural es farà de la mà del conseller d’empresa i ocupació, Felip Puig, de l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, i de l’alcaldessa de Vilanova del Camí, Vanessa González.

Dins el congrés s’ha convocat el concurs START-UPS que permetrà guanyar un premi de 1.500 euros per al finançament d’un projecte. Els concursants disposaran de cinc minuts per plantejar la seva idea davant d’un jurat format per Núria Betriu, Bibiana Ballbé, Xesco Espar, Oriol Brutao, Josep Prat i Xavier Ollé. El concurs es farà durant la jornada del diumenge, 16 de novembre.

Polígons dels Plans