Una trentena d’autònoms participen a la primera acció formativa de Promoció Econòmica

curs 10 claus x autònoms (1)

L’Àrea de Promoció Econòmica ha donat a conèixer les activitats formatives que portaran a terme aquest any 2016. La primera s’ha fet aquesta setmana i es va adreçar als autònoms. El títol del curs era prou eloqüent: “10 coses que els autònoms han de saber i ningú els hi explica”. La sessió, que va anar a càrrec d’una experta en aquestes qüestions, Yolanda Presa Alamillos, es va centrar en les normatives de treball que els afecten i dels aspectes que regulen aquestes lleis amb la voluntat d’informar-los de com han d’actuar.

Durant la sessió es va parlar del límit per facturar, de la pluriactivitat, dels incentius i de la prestació pel cessament d’activitats. Però també es van abordar altres qüestions com la conciliació de la persona autònoma amb la vida personal, la contractació de familiars o col·laboradors, i de les mesures contra el frau fiscal.

La sessió que va ser força dinàmica va comptar amb la participació de 32 persones, 28 de les quals eren autònomes i la resta eren persones en situació d’atur.

Les properes activitats formatives de Promoció Econòmica tindran lloc el proper mes de març. La primera serà divendres 11 de març, de dos quarts de deu del matí a dos quarts a dues del migdia i es centrarà en l’actualitat laboral i de com aprofitar els avantatges de les darreres novetats laborals.


Per al mes de març s’han programat dues formacions més: una per a dilluns 14 i una altra per a divendres 18. La primera ensenyarà a fixar el preu dels productes o serveis i veure com aquesta decisió afecta a la viabilitat de la idea de negoci


L’altra proposta formativa del mes de març, explicarà com fer l’estudi de mercat a partir d’una idea de negoci amb l’objectiu de saber si és o no viable. Un aspecte, diu el regidor de Promoció Econòmica; Jordi Barón, tan útil com imprescindible per tenir èxit en un negoci. Per això des de Promoció Econòmica, explica, s’ofereix suport per a la realització de l’estudi de mercat a través del programa Catalunya Emprèn.

Totes les activitats formatives del mes de març són gratuïtes i malgrat que s’adrecen especialment als autònoms estan obertes a qualsevol persona que estigui interessada. Per a més informació i inscripció cal contactar amb Promoció Econòmica, al Centre d’Innovació Anoia, o al telèfon 93 805 44 11 extensió 5.

Polígons dels Plans