Una seixantena d’empresaris a la II Jornada d’Innovació

Jornada Innovacio 6 julol 2016 web
Una seixantena d’empresaris han participat, aquest matí, a la II Jornada d’Innovació al Centre d’Innovació Anoia sota el títol “Anoia, un teixit empresarial per descobrir”. La jornada s’ha estructurat en diferents taules rodones que pretenien mostrar diferents visions del món de la innovació amb la voluntat de visibilitzar algunes experiències d’èxit i acostar-les al territori. L’Ajuntament de Vilanova del Camí, el Centre Tecnològic Leitat, PIMEC i l’Associació Polígons dels Plans s’han donat la mà per organitzar la jornada.

Aquest matí, l’alcaldessa Vanessa González ha fet la salutació oficial i Mariona Sanz, directora d’innovació d’ACC1ó, l’agència de la Generalitat de Catalunya, ha tingut cura de l’obertura de l’acte. Des del govern han excusat l’absència del conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, que en principi havia d’obrir la jornada empresarial.

Julia García, de Leitat, ha pronunciat la primera ponència i ha explicat com poden contribuir els centres tecnològics en la innovació empresarial.

Tot seguit, Fran de la Torre, director del departament de consultoria estratègica i finançament de PIMEC ha ofert un seguit de recursos i ajudes econòmiques per impulsar el creixement i la innovació a les empreses catalanes.

Després d’una pausa per fer un coffee break, la jornada ha continuat amb una taula rodona per aprofundir en el potencial innovador de les empreses del territori amb la participació de José Luís Torres i Josep Soler, Director General i Director Tècnic, respectivament, de Leather Química, una indústria igualadina del sector químic que es dedica a la producció comercialització i subministrament de productes químics per a la indústria dels curtits; Bernat Vidal, Gerent de PICVISA, una empresa ubicada a Igualada que fabrica equips basats en processos de visió artificial que fa possible seleccionar i separar diferents materials com el vidre, el metall o els ceràmics, i Antonio Cuevas, Director General de Waterologies, experts en el tractament d’aigües. Iolanda Piedra, membre del Consell Assessor del Centre d’Innovació Anoia ha estat l’encarregada de moderar la taula.

Per últim, Gloria Serrano, directora de relaciones institucionals de Leitat ha resumit les conclusions de la jornada que ha tancat el regidor de Promoció Econòmica vilanoví, Jordi Baron posant en valor el teixit empresarial anoienc i donant les gràcies als assistents i coorganitzadors.

Jornada Innovacio 6 julol 2016 6 web

Polígons dels Plans