Un restaurant pedagògic pioner on el client decideix el preu

L’Atelier Restaurant Pedagògic, que obre portes al Centre d’Innovació Anoia oficialment demà dijous, és una iniciativa pionera; un restaurant on, a més de gaudir d’un bon àpat, es pot contribuir al futur professional de joves cuiners. Els plats no tenen preu: les persones mengen convidades per algú i quan marxen, decideixen què volen pagar per convidar un altre.

Atelier dinar promocional (2) Atelier dinar promocional (4) Atelier dinar promocional (20)

La iniciativa de l’Escola Pia d’Igualada, neix com a centre de pràctiques per als seus alumnes de cuina, però també com una iniciativa amb un alt valor social. Una selecció de menús de qualitat i variats – dietètic, ecològic, quilòmetre zero…- el valor dels quals el marcarà el client, després de viure aquesta experiència única.

L’Atelier-Restaurant Pedagògic és una iniciativa sense afany de lucre, amb l’ànim de ser econòmicament autosostenible, que busca donar sortida laboral als estudiants de cuina i convertir-se en un centre de pràctiques. Dóna l’oportunitat als joves d’aprendre, créixer i obrir-se un futur laboral i als comensals, la possibilitat de ser partícips d’aquest procés.

Però també pretén ser una proposta innovadora i social: un restaurant on no hi ha preus al menú. El públic forma part d’una cadena de generositat. El compte sempre ascendirà a 0 Euros i s’informarà que “el teu menjar ha estat regal d’algú que ha vingut abans que tu. Per continuar amb aquesta cadena, et convidem a pagar pels que vindran a menjar després de tu”.

El restaurant té capacitat per a 50 persones. Atendrà de dilluns a divendres, de 8 a 17 hores, tot i que la cuina tancarà a dos quarts de 4 de la tarda. Fora d’aquest horari els àpats s’hauran de pactar amb l’escola.

Oferirà esmorzars, dinars i servei de menjar per emportar. Hi treballaran antics alumnes i alumnes de Formació Professional de Cuina i Serveis de l’Escola Pia d’Igualada. Al capdavant d’aquest projecte, hi ha professors de cuina i serveis i una dietista que garantiran la qualitat del producte i els processos.

Fundació Taleia i Escola Pia de Catalunya

L’Atelier-Restaurant Pedagògic està gestionat per la Fundació Taleia, de l’Escola Pia de Catalunya. Aquest projecte respon a una aposta de la institució per posar en marxa iniciatives de valor social, arrelades al seu entorn, i amb una clara finalitat educativa. Valors que fan persones, valors que fan escola.

Polígons dels Plans