TIC Anoia va escollir el Centre d’Innovació Anoia per celebrar, divendres passat, la segona junta directiva del 2015. El president de TIC Anoia, Jaume Catarineu, va dirigir la sessió a la qual també hi van convidar a l’Alcaldessa de Vilanova del Camí, Vanesa González, i dos representants del Centre Tecnològic Leitat, empresa amb seu al Centre d’Innovació.
La junta directiva de TIC Anoia es reuneix una vegada al mes per dissenyar les accions i programes futurs, així com per tractar els temes d’actualitat del sector TIC amb empreses del territori. Divendres, durant la sessió de la junta, el president de TIC Anoia va explicar que la intenció és començar a fer les reunions directives en diferents municipis de la Conca i no únicament a Igualada com fins ara. L’objectiu és presentar l’entitat i buscar col·laboracions i sinèrgies amb les diferents administracions però també amb les empreses del territori.
L’Alcaldessa Vanesa González ha agraït a TIC Anoia la seva filosofia oberta i integradora i ha dit que conjuga perfectament amb la filosofia amb la que es va crear el Centre d’Innovació. González ha destacat la idea de compartir experiències i aprofitar sinèrgies entre administracions i empreses que ja està donant bons fruits com la col·laboració amb els ajuntaments d’Òdena i La Pobla en matèria de dinamització econòmica o amb l’Associació dels Polígons dels Plans o amb la Mancomunitat de la Conca d’Òdena des d’on s’han encetat projectes molt interessants com l’Oficina de Captació d’Inversions, amb seu també al Centre d’Innovació.
Vanesa González, ha ofert l’espai del Centre d’Innovació perquè TIC Anoia hi pugui desenvolupar accions formatives i també s’ha obert a futures col·laboracions.
TIC Anoia va néixer el 2008 com una comissió d’empreses i enginyers de la UEA, però fa dos anys es va constituir com associació. D’aquesta manera, explica Catarineu, tenen una acció de moviment més ample i han pogut incorporar a l’entitat un bon nombre de socis, des d’aficionats a la tecnologia a empreses amb llarga experiència, esdevenint així el punt de trobada del sector tecnològic de la comarca.
L’associació treballa en xarxa interactuant amb l’administració, amb grups tecnològics i amb centres de formació com el Milà i Fontanals, on s’estan formant els futurs professionals TIC. L’objectiu, explica Catarineu, és impulsar idees i projectes però sempre treballant amb la societat.
Des de TIC Anoia s’impulsen diferents serveis relacionats amb les tecnologies de la informació i la comunicació. Darrerament han estrenat un nou portal web des d’on promocionen una agenda d’actes i de formació TIC, que han obert de manera gratuïta a les empreses i administracions.
També organitzen els cafès digitals en cooperació amb la UEA. Són trobades de curta durada per treballar de manera monogràfica temes relacionats amb les TIC. Acaben de celebrar-ne una sobre facturació electrònica i la idea és fer-ne sis l’any.
Altres accions de TIC Anoia són les xerrades temàtiques, també monogràfiques però més extenses que un cafè digital i adreçades a un públic molt concret. El president de TIC Anoia va explicar que estan preparant una d’aquestes xerrades per al proper mes de març. Es centrarà en el comerç electrònic o de com els comerços poden utilitzar les noves tecnologies per atraure més clients.
Durant la sessió de divendres Isidre Guixà, de l’Institut Milà i Fontanals també va fer una petició a l’Alcaldessa vilanovina: que animés als joves del municipi a estudiar el CFGS d’informàtica perquè la demanada a la comarca és superior a l’oferta. El curs passat ha dit Guixà, no es van cobrir les places ofertades pel centre.