SGAnoia, un projecte particular que es presenta com una eina col·lectiva gratuïta

SGANOIA V02

Dos petits empresaris de la comarca de l’Anoia han unit coneixements i experiència, cadascun des del seu àmbit, per crear un punt de trobada a Internet oberta a altres professionals, des del qual ofereixen serveis diversos. La plataforma s’anomena Serveis Generals Anoia i aplega actualment una quinzena de professionals, dos dels quals són vilanovins. Comparteixen pàgina web, faceboock i twiter sota una mateixa marca amb l’objectiu que aquesta experiència en xarxa multipliqui les seves oportunitats de negoci.

Els promotors d’aquesta iniciativa han estat Yolanda Díaz i Miquel Bocero. Veïns de la Pobla de Claramunt i de Piera, respectivament, comparteixen feina en un negoci de restauració que regenta Díaz. Bocero, a més de cuiner, és també paleta. Ambdós es van donar la mà per poder garantir i ampliar les opcions laborals i també per promocionar a bons professionals de la comarca “que no tenen feina ni tampoc recursos per donar-se a conèixer”.

La innovació, la creativitat i l’enginy acompanyades, evidentment del coneixement… són les receptes a les quals durant aquests darrers anys ens hem acostumat per referir-nos com a possibles sortides de la crisis. De vegades, però, el simple sentit comú porta a petites accions que poden ser útils o si més no serveixen per unir forces i fer front comú a les dificultats. És el cas d’aquesta iniciativa que des de fa temps ballava en el cap de Díaz i Bocero i que ara fa dues setmanes van penjar a les xarxes socials.

La particularitat de la seva idea és que treballen sense intermediaris i que no cobren res per la gestió de compartir la pàgina web amb aquests contactes que prèviament ells han triat. “No som una empresa; no és aquesta la idea, i per això tampoc estem parlant de fer publicitat, perquè sinó els hauríem de demanar factura per un servei” explica Díaz qui explica que ella i Bocero s’encarreguen de centralitzar les demandes i repartir-les, però no cobren res pel servei de gestionar la web i donar a conèixer la cartera de professionals.

La intenció és ampliar la xarxa amb perfils diversos, però sobretot amb “garanties de professionalitat i qualitat”, remarquen, perquè és un risc recomanar algú que no faci bé la feina. En principi treballen amb autònoms o petites empreses amb històric, però no descarten les incorporacions de nous emprenedors.

Per a més informació podeu trucar al telèfon 655 717 836 o bé consultar la pàgina web www.serveisgeneralsanoia.com

Polígons dels Plans