Rutes tecnològiques als estudiants de BAT al Centre d’Innovació Anoia

Visita Institut Promo Eco 2016 (1)

L’Ajuntament de Vilanova del Camí, Leitat Technological Center, l’Abacus i el restaurant l’Atelier han organitzat, conjuntament, una Ruta Tecnològica destinada a estudiants de batxillerat i de cicles formatius de la comarca de l’Anoia. En aquesta primera ruta han participat uns 40 alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Indústries de Paper i Laboratori d’Anàlisi i Control de Qualitat de l’Institut Milà i Fontanals.

Els alumnes van poder visitar la nau de la cooperativa Abacus on van poder veure com tot el procés productiu està mecanitzat i com funciona aquesta cooperativa en tot l’àmbit logístic.

Després, la ruta va continuar amb la visita al Centre d’Innovació Anoia, per tal de donar a conèixer aquest espai com a reclam per atraure la captació de noves empreses i emprenedors, esdevenint-se com a centre proveïdor de solucions, serveis de valor afegit (formació, espais de trobada, recursos per a les empreses, etc) i mecanismes per incentivar la innovació i la cooperació entre les empreses, que afavoreixin la competitivitat del territori. També van conèixer l’experiència del Restaurant l’Atelier, restaurant pedagògic gestionat per la Fundació Taleia-Escola Pia que busca donar sortida laboral als estudiants de cuina i convertir-se en un centre de pràctiques. Dóna l’oportunitat als joves d’aprendre, créixer i obrir-se un futur laboral i als comensals, la possibilitat de ser partícips d’aquest procés.

Finalment els alumnes van poder visitar els laboratoris i plantes pilot de Leitat, duent a terme activitats d’experimentació amb algunes de les tecnologies de tractament d’aigües i fer un exercici pràctic aportant solucions a una problemàtica mediambiental real detectada a un sector industrial important a nivell territorial.


Leitat Technological Centre, membre de Tecnio, té l’objectiu de col·laborar amb empreses i institucions donant valor tecnològic, tan a productes com als processos i centrant les seves tasques a la investigació, el desenvolupament i la innovació industrial (I+D+2i)


 

Polígons dels Plans