Promoció Econòmica ofereix la seva oferta formativa als emprenedors de la comarca

Centre Innovacio (2)El servei de Promoció Econòmica de Vilanova del Camí ha fet pública l’oferta formativa per aquest 2015. Un total de 7 cursos que es realitzaran entre febrer i novembre i que s’adrecen a autònoms, emprenedors, i qualsevol persona que vulgui iniciar una activitat econòmica.

Els dos primers cursos, programats per al mes de febrer, s’adrecen especialment als autònoms: un per donar a conèixer de forma global la figura de l’empresari i els seus drets i deures i l’altre, està centrat en temes de fiscalitat bàsica: el càlcul de l’IRPF, l’IVA, els règim de sancions i els recàrrecs tributaris entre altres. Aquests dos cursos són gratuïts però cal fer la inscripció al servei de Promoció Econòmica, ubicat al Centre d’Innovació Anoia, o al telèfon: 938054411 (extensió 5).

Altres propostes per al primer semestre se centren en els conceptes claus de la gestió financera. Durant 12 hores repartides en tres sessions: el 9,16 i 23 de març, es repassaran els principals conceptes financers per garantir que la gestió del projecte és completa. Aquest curs també és gratuït.

Per al mes de maig, del 4 al 29, s’ha programat un curs de 80 hores sobre gestió comercial i facturació per ordinador. En aquest cas el curs té un preu de 160 € que es poden bonificar si s’acredita estar empadronat a Vilanova del Camí i/o en situació d’atur.

Abans de l’estiu, el 8 i 15 de juny, es portarà a terme un altre taller on s’oferirà les claus per passar d’una idea a un negoci. Durant les dues sessions s’analitzaran les etapes del procés emprenedor i s’oferiran les eines i recursos per portar a terme el projecte.

Una de les propostes més ambicioses del programa que presenta el servei de Promoció Econòmica de Vilanova del Camí és el curs de comptabilitat bàsica per a petites i mitjanes empreses, de 90 h, que es planteja per a finals d’any, concretament del 21 d’octubre al 20 de novembre. Aquest curs té un preu de 180 €, també bonificables.

El darrer curs de l’any, programat per al més de novembre, aborda el tema del lideratge i el coaching aplicats a les empreses. Un curs, que s’ha tornat a programar donada la bona acceptació que ha tingut en altres edicions. El regidor Jordi Barón, ha posat especial èmfasi en aquest curs i en la importància de formar bons líders ja que això pot marcar la diferència entre les empreses.

Barón ha destacat la importància la formació activa i continuada dels treballadors perquè assegura, és una inversió que retorna a l’empresa. Possiblement, diu Barón, es pot traduir en un plus de motivació.

A banda de les propostes formatives programades des del servei de Promoció Econòmica, aquest any 2015 s’oferiran altres cursos programats des de diferents entitats comarcals. La Cambra de Comerç de Barcelona, per exemple, en conveni amb l’Ajuntament de Vilanova, té previst realitzar, una acció formativa al trimestre. També la Unió Empresarial de l’Anoia realitza cursos al Centre d’Innovació i el soci tecnològic Leitat, també s’hi afegirà aquest any.

A banda de la formació, Barón, ha explicat que està treballant amb Leitat en l’organització d’una jornada sobre innovació. Un esdeveniment, explica Barón, que preveuen que sigui un “referent a la comarca i a la província de Barcelona”.

Barón ha anunciat que aquesta jornada s’està preparant per al proper mes de març però encara no ha pogut concretar la data.

Polígons dels Plans