Palacín defensa un nou model energètic per a Catalunya al Centre d’Innovació Anoia

Model energètic conferència (5)Un nou model energètic a Catalunya i Espanya és possible. Aquesta és una de les conclusions a les quals va arribar el públic que va assistir a la ponència que el Dr. Pere Palacín, actual Director General de Mines i Seguretat Industrial de la Generalitat de Catalunya va pronunciar divendres al Centre d’innovació Anoia. Davant  una quarantena de persones, majoritàriament empresaris i industrials, convocades per l’Associació dels Polígons dels Plans,  Palacín va explicar pedagògicament quin és el model energètic actual de Catalunya i Espanya i cap a on evoluciona.

Segons Palacín, aconseguir una major eficiència en l’ús de l’energia és el mètode més eficaç per afrontar el difícil escenari energètic dels propers anys que, segons el catedràtic, afectarà tant a l’escalfament del planeta com a l’economia global. Considerat com el guru del sector energètic, el Dr. Palacín, va defensar un model energètic diversificat, que inclou l’energia nuclear utilitzada d’una forma racional i segura per a garantir el subministrament futur.

Palacín també va defensar la viabilitat d’un model energètic potent en el cas que Catalunya avanci en el procés sobiranista. En aquest cas, va dir el Director d’Energia, Catalunya hauria de tenir plenes atribucions i competències pel que fa a la generació, distribució  i transport de l’energia elèctrica. També seria necessari crear aquells organismes com la Comissió Nacional de l’Energia, un operador dels sistema elèctric i un Consell de Seguretat Nuclear. Així mateix, Palacín  aposta per un model basat en l’estalvi, l’eficiència energètica i les energies renovables.

A l’acte de divendres, coorganitzat per l’Associació dels Polígons Els Plans, la UEA, i la Cambra de Comerç de Barcelona, també hi va participar Bàrbara Minoves, Directora dels Serveis Territorials del departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat a la Catalunya central i Ramon Felip, president de l’Associació Polígons dels Plans.

El regidor d’Obres i Urbanisme, Antonio Sánchez, va ser l’encarregat de donar la benvinguda oficial en representació de l’Ajuntament vilanoví. El regidor va destacar la voluntat de l’Associació dels Polígons Els Plans que, va dir, treballa amb la finalitat de crear un entorn competitiu per a les empreses i per als treballadors dels polígons que configuren aquest àmbit d’activitat econòmica. També va agrair als assistents, la majoria empresaris de la zona, la seva contribució al territori, la tenacitat amb la que treballen malgrat la complicada situació actual i l’optimisme amb el qual encaren el futur, conscients de les seves possibilitats pròpies i les de la comarca. Sánchez, també va agrair l’assistència de Pere Palacín, una de les veus més escoltades i reputades dins el sector energètic.

Polígons dels Plans