Nou pla de l’Ajuntament vilanoví per a la creació d’ocupació i la dinamització econòmica i comercial

Marta Magre tècnica de Promoció Econòmica de Vilanova del Camí V02

L’Ajuntament de Vilanova del Camí, per segon any consecutiu, aposta per donar suport a les empreses i les persones emprenedores de Vilanova del Camí i ha tornat a treure les subvencions per al foment de la creació de llocs de treball, la creació de noves activitats econòmiques i per impulsar la reforma i l’ampliació d’establiments comercials i de serveis.

Aquesta mateixa setmana, concretament dimecres 27 de maig, van sortir publicades les bases de les subvencions al Butlletí Oficial de la Província, BOPB, on es detallen les ajudes i els tràmits que cal complimentar.

L’ajuntament hi destinarà 40.000 euros, 10.000 més que en la passada edició, en tres línies de subvencions.

  • Línia 1: subvencions a les petites i mitjans empreses del municipi de Vilanova del Camí per a la contractació de persones per un període mínim de 6 mesos a mitja jornada o 3 mesos a jornada sencera durant aquest any.
  • Línia 2: subvencions a les persones emprenedores que iniciïn una activitat econòmica al municipi.
  • Línia 3: reformes de locals comercials i de serveis. Aquesta línia ha estat la novetat d’aquest any.

Recordem que l’any passat només hi havia dues línies de subvenció, la dedicada a la creació d’ocupació, de la qual se’n va beneficiar una única empresa de les tres que es van presentar. I la línia 2, destinada a promoure noves activitats econòmiques, on es van presentar 9 sol·licituds de les quals van ser acceptades 6.

L’objectiu d’aquestes ajudes, recorda Marta Magre, tècnica de Promoció Econòmica, a l’Ajuntament de Vilanova del Camí,  és promoure la contractació de persones del municipi i la creació de noves activitats però també establir incentius perquè les petites i mitjanes empreses comercials i artesanes puguin ser més competitives, i puguin incidir en determinats aspectes que es consideren estratègics.

Aquesta no és la primera vegada que s’habilita una partida tan important per incentivar la creació d’ocupació i d’activitat però sí la primera que inclou la millora dels comerços. Va ser una aposta que va néixer de les aportacions del PP vilanoví que es va sumar a les que ja havien fet des de CiU i ERC. Es tracta d’un programa de suport específic d’ajudes als comerços perquè puguin fer als seus establiments algunes millores: petites obres, ampliacions, canvi de mobiliari o de retolació… entre altres.

Les persones que hi estiguin interessades poden consultar les bases de les subvencions, i descarregar-se els formularis, al web municipal: www.vilanovadelcami.cat o demanar informació a Promoció Econòmica, Promoció Econòmica- Centre d’Innovació Anoia, C/ dels Impressors, 12 (Polígon Riera de Castellolí). També podeu contactar per telèfon: 938 054 411 (ext. 5) o al e-correu: peconomica@vilanovadelcami.cat

El termini per sol·licitar aquestes subvencions es va obrir dijous i es tancarà el  proper 31 de desembre. Els recordem que només es pot sol·licitar una de les tres línies de subvencions.

Centre Innovacio Anoia EVVO nov 2014 V02

Polígons dels Plans