L’Escola Pia consolida el seu projecte pedagògic de l’Atelier

JAUME ARS des15 V02

El novembre de 2014 va obrir portes al Centre d’Innovació Anoia de Vilanova del Camí el restaurant pedagògic l’Atelier, de l’Escola Pia d’Igualada. Un projecte pioner i innovador a la comarca de l’Anoia i a Catalunya concebut com un espai amb valor social per impulsar la formació i el futur professional dels joves que estudien el PFI d’auxiliar d’Hostaleria. Un any després, el director de l’escola Pia, Jaume Ars, ha fet una valoració molt positiva del projecte que s’ha consolidat, sobretot en la seva vessant pedagògica.

Pel que fa a la vessant econòmica, explica Ars, encara hi ha camí per recórrer. Tot i que continua creient fermament en la idea original de crear un menú solidari, en el qual el preu el marcava cada comensal en funció de les emocions que havia sentit durant l’àpat, la necessitat d’assegurar la viabilitat del projecte els ha decantat per marcar un preu fix per als menús.

Des del passat mes de setembre el menú a l’Atelier ha anat variant, no només pel que fa al preu, que ara és de 10,50 €, sinó que ha crescut en oferta de plats. Ara s’ofereixen més primers i segons plats i també s’ha introduït la brasa.

Durant aquest any, a banda del servei de restauració la Fundació Taleia-Escola Pia ha posat en marxa altres projectes, com els tast de vins, per dinamitzar el restaurant pedagògic l’Atelier. Algunes d’aquestes iniciatives, com els tasts de vins, han funcionat molt bé i per això, de cara al 2016, explica Jaume Ars, la idea és poder fer una activitat mensual. En aquest sentit ja ha avançat un nou tast de vins per al 29 de gener i dos tallers de cocteleria, un per afeccionats, amb una durada de tres hores, i un altre, més llarg, per a professionals.

Amb l’objectiu de fer de l’Atelier un referent comarcal en formació culinària, des de l’Escola Pia també estan preparant un seguit de tallers de cuina.
Els 17 alumnes que actualment estant fent el Programa de Formació i Inserció d’hostaleria de l’Escola Pia, començaran les seves pràctiques a l’Atelier el proper mes de gener. Aquests joves, que segueixen un programa formatiu especial, faran pràctiques de cuina i de servei a l’Atelier a partir de les quals els prepararan per al seu futur professional.

En aquesta nova etapa, Ràdio Nova també col•laborarà amb l’Escola Pia i treballarà amb aquests 17 joves que faran les pràctiques a l’Atelier. Tot i que el projecte encara està per vestir, Jaume Ars, ha valorat alguns dels aspectes d’aquesta col•laboració.

Aprofitem per recordar-vos que l’Atelier ha organitzat per demà divendres, a dos quarts de nou del vespre, un acte solidari amb la Marató de TV3 que enguany es dedica a la diabetis i l’obesitat. Es tracta d’un tast de vins solidaris, que tindrà lloc a la Sala d’Actes de l’Escola Pia d’Igualada, en el qual hi participaran Guillem Piñol de Vins Guillem i Olga Rovira, una emprenedora igualadina que ha creat el sushi català.

Per participar en aquest tast de vins solidari, s’ha marcat un preu de 5 €, dels quals una part important, 4,60 es destinaran a la marató i la resta, 40 cèntims es farà arribar a DINCAT és una organització sense ànim de lucre que agrupa 300 entitats al servei de persones amb discapacitat intel•lectual i les seves famílies.

Les entrades es poden adquirir a la parada de l’Olga Rovira, al Mercat de la Massuca, a l’Ajuntament d’Igualada, a l’Escola Pia i al restaurant l’Atelier, al Centre d’Innovació Anoia.

Polígons dels Plans