Les obres d’urbanització del carrer Major començaran en tres setmanes

Constructora de Calaf firma contacte carrer Major (5)L’Ajuntament de Vilanova del Camí i Constructora de Calaf han signat aquest dijous un contracte per a la rehabilitació del centre urbà i concretament la urbanització del tram del carrer Major comprés entre 11 de setembre i plaça Major. Les obres, que es previst comencin en tres setmanes, podrien enllestir-se en un termini de quatre a sis mesos.

Els treballs d’urbanització del carrer Major contemplen renovar per complet els sistemes de clavegueram i enllumenat que anirà soterrat. També es soterraran les xarxes de baixa tensió, aigua potable i telefonia del sector.

Pel que fa a la pavimentació del vial, està previst que es faci amb un tipus de paviment flexible i de color vermell en la part rodada, mentre que la zona de vianants, és a dir, les voreres, es faran amb peces de formigó.

El projecte també inclou la senyalització viària, la col·locació de mobiliari urbà i la plantació d’arbrat.

Les obres del carrer Major permetran, com ha explicat l’alcaldessa Vanesa González, potenciar i recuperar el centre urbà de Vilanova del Camí i prioritzar la mobilitat dels vianant per sobre de la dels cotxes. També ha de servir, ha dit el regidor d’Urbanisme, per millorar la vialitat i l’accés al municipi així com la reducció del trànsit de vehicles pel carrer Major amb accessos alternatius.

El pressupost d’aquesta obra, que sembla que podria estar enllestida en menys de sis mesos, s’ha licitat a la baixa i això vol dir que els veïns es podrien beneficiar d’una rebaixa també en els seus rebuts. La xifra però dependrà del cost final de l’obra, segons ha explicat l’alcaldessa.

El regidor d’Urbanisme, Antonio Sánchez, ha explicat que des dels Serveis Tècnics ja s’està preparant una carta per informar amb detall als veïns de com aniran els treballs d’urbanització. La setmana passada, Sánchez ja va avançar a Ràdio Nova que les obres es faran en tres trams: el primer afectarà al tram entre la plaça Major i Montserrat; el segon, entre Montserrat i Sant Hilari i el tercer entre Sant Hilari i Onze de setembre. L’objectiu és, segons explicava Antonio Sánchez, facilitar la mobilitat de vehicles i persones, i molestar el mínim als veïns.

 

En aquest sentit, des dels serveis tècnics ja s’estan enllestint les rutes alternatives d’accés entre Vilanova i Igualada. Properament també buscaran alternatives per als actes puntuals que fins ara passaven o es desenvolupaven al carrer Major com la mitja marató, la cursa Sant Silvestre, la cavalcada de Reis o la Fira del Camí Ral.

Polígons dels Plans