L’Atelier organitza un tast de vins amb maridatge per experimentar i emocionar-se

El novembre de 2014 va obrir portes al Centre d’Innovació Anoia de Vilanova del Camí el restaurant pedagògic l’Atelier, de l’Escola Pia d’Igualada.  Un projecte pioner i innovador a la comarca de l’Anoia i a Catalunya perquè està concebut com un espai amb valor social per impulsar la formació i el futur professional dels joves.

I és que l’Escola Pia d’Igualada imparteix un Programa de Formació Inicial PFI, d’auxiliar d’hostaleria, cuina i serveis a la restauració en el qual hi participen 17 nois i noies de 16 a 21 anys. Tots ells, a banda de formació teòrica, reben una formació pràctica al restaurant l’Atelier, tant a la cuina com formant part del servei.

Atelier imatge V02

Els clients de l’Atelier, quan seuen a taula reben una enquesta a partir de la quan poden valorar el servei que han rebut, des de la qualitat del plat, al tracte humà, i en funció d’aquesta valoració, han de posar preu al menú. De moment, la gent té recances valorant el servei i es mostren prudents però des de l’escola, Rut Vidal, coordinadora del Restaurant pedagògic l’Atelier, els anima a fer-ho per poder anar millorant el servei.

Malgrat que el servei de restauració va funcionant prou bé, Rut Vidal pensa que encara cal continuar fent promoció i publicitat del servei i apropar tant l’Atelier com la pròpia escola a la ciutadania. Per això han començat a organitzar activitats paral·leles com el tast de vins que proposen per aquest divendres i que dirigirà Àlex Virgili somelier de les caves Martí Sardà.

Durant l’acte, que està obert a tothom, es tastaran sis vins, tres tranquils i tres escumosos que casaran amb diferents aliments. I és que el gust i les sensacions que transmet el vi, pot variar en funció de l’estat d’ànim de les persones, de la temperatura, de l’ambient i fins i tot dels aliments amb els que es pren. Així ens ho explicava Rut Vidal, coordinadora del Restaurant pedagògic l’Atelier.

Tot això i més es podrà experimentar aquest divendres a l’Atelier, en un acte que començarà a les set de la tarda i que s’allargarà unes dues hores.

Les persones interessades a participar poden fer la seva inscripció al web de l’escola Pía: http://www.epiaigualada.cat/ o per telèfon: 938.032.700 o 636.489.727. El preu de la inscripció és de 13 €.

A banda d’aquest tast de vins, l’escola també està pensant en fer altres activitats com els cursos de cuina, petits monogràfics centrats en la cuina tradicional, la cuina creativa o la cuina asiàtica, per exemple. Una proposta que podria encetar-se aquest mateix trimestre però que volen consolidar el curs vinent.

Polígons dels Plans