L’Atelier ens proposa diferents receptes de cuina saludable i combinats sofisticats i atrevits

Rut Vidal Atelier abr16 V02Aquest mes d’abril, les portes del Centre d’Innovació Anoia s’obren a la ciutadania perquè aquesta pugui conèixer les instal·lacions alhora que gaudeix de tot un seguit d’activitats que les empreses que hi tenen seu han dissenyat especialment per a l’ocasió. Aquests dies hem parlat dels tallers que proposen des de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Vilanova del Camí i de les experiències que ens proposen des del Centre tecnològic Leitat. També des del restaurant pedagògic l’Atelier – Escola Pia estan preparant activitats extraordinàries.

La primera de les que ens proposen és un curs de cocteleria de 12 hores, dividit en tres sessions de 4 hores cadascuna. El curs anirà a càrrec de Cristina Bonet, barman i sommelier de prestigi, que ha treballat en el Celler de Can Roca, el Bulli i amb Carme Ruscalleda, i té un cost de 80 €.

Durant la primera sessió es mostraran els diferents tipus de cocteleres: la Boston, la més tradicional, però també l’ americana o la blender i els diferents instruments mesuradors. A banda de teoria, en aquesta primera sessió també es faran les primeres pràctiques. La proposta és fer un còctel de quatre maneres diferents i també aprendre a preparar diferents combinats sense alcohol.

La segona sessió servirà per aprendre a fer còctels amb la blender i frappés, combinats amb gel com la margarita frozen o el famós daiquiri frozen i preparar les bases de la cocteleria com són la pinya colada o el cafè irlandès.

La tercera, molt més sofisticada, farà una introducció a la cocteleria molecular, amb esferificacions de fruites o essències. En aquesta sessió també es proposa la creació de glaçons amb botànics, és a dir a partir de plantes aromàtiques i fruites i s’arrodonirà amb algunes pràctiques per fer les millors decoracions amb diferents ingredients i textures: gelatines i escumes incloses.

Aquest curs de cocteleria, en principi no té data fixada perquè l’escola vol arribar a un nombre mínim d’inscripcions. Rut Vidal, formadora de l’escola Pia, explica que si hi ha demanda també es podria fer un monogràfic més curt, d’una sola sessió de quatre hores. Les persones que estiguin interessades han de contactar amb l’escola, bé a través del web o bé al taulell del restaurant l’Atelier.


Accés a la pàgina web de l’Atelier de l’Escola Pia


L’Atelier també ha preparat, per al dimarts 12 d’abril, un passeig amb lupa per la indústria alimentària: És a dir, pels sucres invisibles, els greixos poc saludables, l’addició de sal, els colorants i els conservants. Cal saber i conèixer els productes amagats que es troben als aliments que comprem i ser conscients del què estem menjant.

El fet que pràcticament tots els productes elaborats o envasats continguin, el que Vidal anomena ingredients amagats, no vol dir que s’hagin de deixar de consumir però sí que s’ha de prendre consciència, diu Vidal, perquè poc a poc ens anem fent addictes a aquests productes i a la llarga, assegura, pot repercutir en la nostra salut.

La xerrada, que és gratuïta, tindrà lloc a partir de 2/4 de 8 de la tarda i anirà a càrrec de Bea Almenar, metgessa nutricionista i docent

I seguint amb la cuina l’endemà dimecres 13 d’abril l’Atelier dedicarà una sessió a la cuina universitària. Aquest curs es dirigeix a joves amb poques nocions de cuina els quals en breu hauran de cuinar els seus propis plats i necessiten saber-ho fer de manera ràpida, bona i saludable. Però també s’hi poden inscriure, explica Rut Vidal, aquelles persones que vulguin conèixer alguns trucs per cuinar de manera saludable i ràpida, al foc o al microones.

Gerard Ninot, professor de cuina de l’Escola Pia d’Igualada serà l’encarregat d’impartir aquest taller de cuina universitària. El preu d’aquest curs és de 24 € i cal inscriure’s prèviament.

Polígons dels Plans