L’Ajuntament invertirà enguany més de 123.000 € en accions de Promoció Econòmica

Jordi Baron feb16Promoció Econòmica de Vilanova del Camí invertirà enguany més de 123.000€ en accions de suport a diferents col·lectius: persones en situació d’atur, emprenedors i comerciants. També s’han previst actuacions de dinamització dels Polígons dels Plans i un projecte singular del sector estratègic del paper i la seva cadena de valor. Aquesta important inversió es possible gràcies a les aportacions de la Diputació de Barcelona a través del Catàleg de Serveis 2016, que suposen 80.000 €, i altres línies de subvenció com el Recull que suposa el 70% del cost de les accions formatives que ofereix Promoció Econòmica.

De totes les línies d’ajuda de la Diputació de Barcelona, la més important és el Catàleg que enguany, com dèiem, suposarà una injecció econòmica de 80.000 € que farà possible el desenvolupament de projectes tant importants com el Servei Local d’Ocupació, amb el Club de Feina o el Servei d’Intermediació Laboral. Així ens ho explicava a La Carmanyola de Ràdio Nova, el regidor de Promoció Econòmica, Jordi Barón.

Dins el Catàleg, la Diputació ha concedit una subvenció de 18.000 € per a la dinamització dels Polígons dels Plans. Vilanova comparteix amb Òdena i La Pobla aquest projecte que van engegar ara fa tres anys i que ha donat els seus primers fruits: s’ha creat la marca de Polígons dels Plans, s’ha constituït l’Associació dels Polígons dels Plans, s’ha posat en marxa la web i el geoportal, entre altres. Per això aquest any volen concentrar-se, explica el regidor, en la seva promoció i projecció tant a nivell nacional com internacional, per atraure noves empreses al territori.


Web de Polígons dels Plans: www.poligonsdelsplans.cat


Una altra de les partides importants del Catàleg, 11.000 €, s’invertirà en un projecte singular en el sector del paper. Fa dos anys, explica el regidor de Promoció Econòmica, es va fer un estudi, també amb Diputació de Barcelona, sobre els punts forts i punts febles de les empreses del sector paperer a la comarca.

A partir d’aquesta anàlisi prèvia, la Diputació va aconsellar una sèrie d’actuacions que són les que ara es portaran a terme. L’objectiu, explica Barón, és visualitzar i posar en valor un dels sectors industrials més importants del nostre territori.

Una altra de les línies de subvencions de la Diputació és el Recull, que s’ocupa, bàsicament de temes de formació. A través d’aquesta línia l’Ajuntament vilanoví rebrà aproximadament 7.000 € que corresponen al 70% del cost total dels tallers i cursos que es programen des de Promoció Econòmica. Aquesta subvenció, explica Jordi Barón, garanteix que es pugui oferir una bona oferta formativa tant la que s’adreça als emprenedors com a la que s’adreça a les persones en atur.


L’Ajuntament contracta 11 persones amb Plans d’Ocupació de la Diputació


Tanmateix la Diputació de Barcelona ha concedit a Vilanova del Camí una subvenció de 113.000 € dins el programa de Plans d’Ocupació 2016 que ha fet possible contractar onze persones vilanovines en situació d’atur: Aquestes persones es van incorporar en diferents àrees municipals el passat 1 de maig i estaran actives fins a finals d’any.

Polígons dels Plans