L’aigua, l’aire i els residus centren les activitats del mes d’abril de Leitat al Centre d’innovació Anoia

Joan Roig responsable comercial Leitat Anoia V02L’aigua va centrar ahir, la primera activitat de Portes Obertes del Centre d’Innovació Anoia. Des del Centre Tecnològic Leitat van preparar un seguit d’activitat relacionades amb el tractament biològic de l’aigua i el públic assistent va poder posar-se en el rol de científic i d’investigador per uns minuts. Joan Roig, responsable comercial de Leitat Anoia, ha explicat a La Carmanyola de Ràdio Nova que van convidar els assistents a seguir el procés de depuració de l’aigua tant biològica com química.

Un dels aspectes que va cridar l’atenció dels assistents, explica Roig, va ser l’observació al microscopi de tots els microorganismes que intervenen en el procés de tractament de l’aigua.

Amb l’objectiu d’explicar la importància de controlar la qualitat de l’aire, LEITAT ha programat un segon taller pràctic obert a la ciutadania per al matí de divendres 15 d’abril. Durant aquest taller, que s’emmarca en les jornades de Portes Obertes del Centre d’Innovació, es farà una revisió de les dades municipals de contaminació atmosfèrica i es parlarà també del control sensorial i del control químic de l’aire.


Aquesta jornada, que és gratuïta, finalitzarà amb diferents experiments que posaran a prova l’olfacte dels assistents


En el marc de les activitats de portes obertes, Leitat ha preparat una tercera activitat per al 29 d’abril. Aprofitant la diada del residu, LEITAT Anoia ens convida a un showroom on es mostraran diferents casos d’èxit de productes obtinguts a partir de diferents residus. El públic assistent podrà jugar a endevinar el residu origen de cada producte. L’objectiu és mostrar al públic la importància de reciclar i que puguin veure les formes més inversemblants de poder reaprofitar un residu, explica Joan Roig.

Dins la mateixa activitat hi haurà una visita a les instal·lacions de Leitat on s’explicarà les activitats que s’hi desenvolupen. Leitat té al Centre d’innovació Anoia un laboratori punter i una planta pilot amb diferents equips per al tractament de residus. Un centre punter, explica Roig, que acull iniciatives innovadores com les del restaurant pedagògic l’Atelier o les instal·lacions de Leitat que no estan a l’abast de massa municipis. Tot plegat, assegura Roig, hauria de ser motiu d’orgull per als vilanovins i per al territori.

Laboratori LEITAT al Centre 1 abril

Polígons dels Plans