La UEA i Leitat col·laboren per promoure projectes R+D+I a l’Anoia

La Unió Empresarial de l’Anoia i el centre tecnològic Leitat que es dedica a la investigació i la recerca, sobretot en l’àmbit del medi ambient, s’han donat la mà per col·laborar en la recerca i la transferència de coneixement per a l’avanç tecnològic i científic de les empreses de la comarca.

En el marc d’aquesta col·laboració, i del suport que Leitat dóna a les empreses es planteja la necessitat i la voluntat d’impulsar projectes d’R+D+I (recerca, desenvolupament i innovació) tant nacionals com internacionals en què s’implicaran les empreses associades.

Leitat posa a disposició dels projectes i les empreses vinculades a la patronal anoienca equips i plantes de laboratori i pilot per validar tecnologies, control de qualitat, anàlisis químics, d’aigües, residus i productes químics i altres processos.

La vinculació entre ambdós col·lectis es vertebrarà també amb la implicació de Leitat en les comissions de treball i en la vigilància tecnològica, dos aspectes que la UEA considera cabdals pel funcionament en pro del desenvolupament de les empreses de la comarca.

Un dels objectius principals de la Unió Empresarial de l’Anoia és afavorir la competitivitat empresarial, i per ser competitius, les inversions en recerca, desenvolupament i innovació són indispensables. En aquest sentit s’ha materialitzat aquest acord ja que és fonamental que les empreses i els emprenedors coneguin i accedeixin als recursos al seu abast i valorin la possibilitat d’incorporar processos innovadors a les seves dinàmiques professionals.

Leitat Technological Center

Leitat és un Institut Tecnològic, reconegut per la Generalitat de Catalunya (TECNIO) i pel Ministeri de Ciència i Innovació, que té com a missió col·laborar amb empreses i altres entitats per crear valor econòmic, social i sostenible, a través de projectes R+D i processos tecnològics des de la innovació i la creativitat. Leitat és marca de l’entitat de caràcter privat Acondicionamiento Tarrasense, creada l’any 1906 per un grup d’industrials terrassencs per millorar la qualitat dels productes i de l’activitat fabril.

leitat conveni 2015

Polígons dels Plans