La inauguració del Centre d’Innovació Anoia subratlla l’avenç del projecte

Vanesa Gonzalez nov 2014 (2)Aquest dijous s’inaugura oficialment el Centre d’Innovació Anoia, un equipament que no només és la seu oficial del departament de Promoció Econòmica de Vilanova del Camí sinó que actualment acull el Viver d’Empreses, la seu de l’Associació d’empreses i propietaris dels Polígons dels Plans, el Centre Tecnològic Leitat i la Fundació Taleia-Escola Pia, entre altres. Tot i que fa 6 anys que l’Ajuntament de Vilanova del Camí va iniciar el projecte de creació del centre és ara quan es comencen a veure els fruits com  manifestava a Ràdio Nova, l’alcaldessa vilanovina, Vanesa González.

Durant tot aquest temps, en què s’ha treballat per dotar de contingut al centre,  s’ha apostat per traspassar els límits territorials del municipi i crear un equipament de referència al servei de la comarca. És per això que s’han intentat buscar aliances amb els municipis veïns i amb altres institucions d’àmbit comarcal, com la Unió Empresarial de l’Anoia o la Cambra de Comerç de Barcelona, que han vist progressar l’embrió del projecte, segons assenyala l’alcaldessa.

El Centre Tecnològic Leitat i la Fundació Taleia-Escola Pia són dues de les empreses que han trobat emplaçament al Centre d’Innovació Anoia. Ambdues empreses van signar un contracte d’arrendament amb l’Ajuntament de Vilanova del Camí el passat mes de juliol. Leitat ocupa l’àrea dedicada a investigació i recerca mentre que la Fundació Taleia, ocupa la zona de bar i restaurant.

La inauguració del Centre d’Innovació Anoia que tindrà lloc demà dijous, a dos quarts de 12 del migdia, servirà també de marc inaugural de l’espai que ocupa el Centre Tecnològic Leitat, un referent en el sector I+D+i, i la Fundació Taleia-Escola Pia i el seu projecte de restaurant pedagògic.

A l’acte inaugural, a més de la presència de la majoria de membres del consistori, de representants de l’àmbit institucional i polític anoienc, és prevista l’assistència de Josep Maria Martorell, director general de recerca de la Generalitat de Catalunya; la diputada anoienca per CiU, Maria Senserrich i Luis Cueto, subdirector general de Fomento a la Innovación Empresarial del Ministerio de Economía y Competitividad, i un dels líders de la Xarxa de Ciutats de Ciència i Innovació Innpulso. Precisament al final de l’acte inaugural tindrà lloc també una trobada de les ciutats catalanes (una desena) que formen part actualment de la xarxa, entre les quals hi ha Vilanova del Camí.

El Centre d’Innovació Anoia està ubicat al carrer dels Impressors,12 del Polígon Riera de Castellolí, 08788 de Vilanova del Camí.

Centre Innovacio Anoia EVVO nov 2014 (6) Centre Innovacio Anoia EVVO nov 2014 (10) Centre Innovacio Anoia EVVO nov 2014 (11)

Polígons dels Plans