La BizMarathon cita als emprenedors que vulguin fer realitat un projecte

Míriam València presidenta de Jove Cambra IgualadaEls propers dissabte i diumenge, tindrà lloc al Museu de la Pell d’Igualada la BizMarathon 2014: un punt de trobada de joves emprenedors i empresaris que té per objectiu posar el focus de l’emprenedoria a la capital de l’Anoia durant un cap de setmana. La BizMarathon 2014 està organitzada per la Jove Cambra d’Igualada i té el suport del reconegut congrés d’emprenedoria organitzat per Fira de Barcelona: el BizBarcelona, així com per BCN Activa, Catalunya Emprèn, Acció 10 i els Ajuntaments d’Igualada i Vilanova del Camí, entre altres. Una trentena de ponents internacionals participaran al congrés que també acollirà cursos de formació especialitzada, taules rodones en petit comitè i fins i tot un concurs d’StartUps que lliurarà 1.500 euros de premi.

Una de les propostes més interessants seran les ponències a càrrec d’emprenedors d’èxit (les anomenades BIZxperiences). Són xerrades en format breu (30 o 45 minuts) en les quals emprenedors d’arreu explicaran les seves vivències en directe en relació amb el fet d’empendre. Algunes de les xerrades seran online des de diversos punts del món, i d’altres seran en directe.  Explicaran com han aconseguit fer realitat els seus projectes i aprendre dels seus èxits i fracassos. La conferència de cloenda anirà a càrrec d’una de les estrella de la jornada: Nacho Sala, el fundador d’Atrapalo.

El diumenge estarà enfocat en el concurs d’StartUps. Les persones que vulguin concórrer hauran de participar en quatre cursos enfocats a l’emprenedoria durant tot el matí, sobre eines per a presentar projectes, com estructurar-los econòmicament i finalment com buscar fonts de finançament. Hi haurà membres del Grup de Business Angels EBAN i formadors especialitzats que explicaran el secret d’un bon projecte.

El concurs està obert a tothom qui tingui una idea o un projecte de negoci incipient. Segons afirma la presidenta de Jove Cambra Igualada, Míriam València, és una molt bona oportunitat no només pels 1.500 euros, una quantitat que no es pot desmerèixer, sinó també perquè els participants tindran l’ocasió de comentar la seva idea amb persones especialitzades en la matèria.

El Jurat d’aquest concurs estarà format pels mateixos Business Angels del Col·legi d’Economistes i per persones de recorregut prestigi en el món de l’emprenedoria com Oriol Brutau (President de l’Associació de Joves Emprenedors de Catalunya), Josep Prat (CEO SVIConsultors), i finalment comptarà també amb la presència de Xesco Espart. El premi per al grup guanyador del concurs serà de 1.500 € en metàl·lic i el grup d’Angels EBAN juntament amb SVIConsultors es comprometen a realitzar un seguiment del projecte guanyador per tal d’optar a finançament (si reuneix les condicions).

Per participar cal fer la inscripció a www.igualada.biz. Es pot assistir a tot l’esdeveniment, cursos inclosos prèvia inscripció i de manera gratuïta. Però per participar al concurs d’StartUps i per assistir als àpats de networking amb els ponents i membres del jurat, que és opcional, el cost és també de 60 euros, 30 euros si es vol participar només del concurs.

Podeu escoltar l’entrevista al programa la Carmanyola clicant en el següent reproductor:

Polígons dels Plans