“Imagina’t emprenedor” a l’Institut Pla de les Moreres

imaginat emprenedor 2014 (1)El servei de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Vilanova del Camí, seguint la tendència dels últims anys de potenciar l’emprenedoria, ha donat tret de sortida a la tercera edició dels tallers de generació d’idees i el foment de la cultura emprenedora sota el lema “Imagina’t Emprenedor”.

Durant els mesos de gener a juny els alumnes de 4t d’ESO, 1r i 2n de Batxillerat de l’Institut Pla de les Moreres participaran en diferents tallers per tal de tenir un primer contacte amb el que anomenem cultura emprenedora.

De cara al tercer trimestre del curs 2014-2015 es treballaran temes com l’estructura del Pla d’Empresa, les possibles formes jurídiques, l’anàlisi DAFO del negoci, etcètera, exclusivament amb alumnes de 2n de batxillerat. Finalment, aquests alumnes hauran d’elaborar un Pla d’Empresa seguint aquests aspectes. L’objectiu és introduir elements de valor afegit a la formació acadèmica, a la vegada que es fomenta una major participació i motivació entre els estudiants.

Després, les tècniques de Promoció Econòmica i l’equip docent avaluaran cada una de les iniciatives aportades pels alumnes i es valorarà la possibilitat d’atorgar un reconeixement o premi tecnològic als participants més destacats.

Els tallers estan dirigits per Juanjo Pérez Amador de l’empresa DEL CONSULTORS. Durant una hora, per cada taller, els alumnes tindran un primer contacte amb les dades bàsiques d’emprenedoria a Catalunya: per quines raons s’emprèn, pensament lateral, innovació, què és una idea de negoci, la generació d’idees i les habilitats i aptituds per emprendre. També realitzaran un test d’habilitats emprenedores per tal de veure quines són les aptituds que tenen més consolidades.

Aquest projecte compta amb el suport del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya; Catalunya Emprèn; del Ministerio de Empleo y Seguridad Social; el Fons Social Europeu i la Diputació de Barcelona.

Polígons dels Plans