Fundació per la Indústria recull les inquietuds d’empresaris anoiencs

La Fundació per la Indústria s’ha reunit aquest dimecres amb empresaris de la comarca de l’Anoia amb l’objectiu de recollir les seves inquietuds i preocupacions. El seu president, Josep Bombarbó, ha detallat que la indústria és qui “pot pal·liar el gran drama de l’atur” i ha apuntat que les dues obsessions de la Fundació són, d’una banda, ajudar a reindustrialitzar el país i, de l’altra, reequilibrar el territori. En aquest sentit va posar com a exemple els desplaçaments que moltes persones han de fer per anar a treballar a més d’una hora de casa “amb els costos que això suposa“, ha afirmat. Per això, Bombardó, ha demanat més implicació de les administracions perquè, segons ell, “els recursos hi són“.

Entre els assistents, hi havia els representants de dues de les entitats industrials amb més pes a l’Anoia, Blai Paco, president de la Unió Empresarial de l’Anoia, i Xavier Badia, president del Gremi de Blanquers. Entre els empresaris hi ha via Francesc Seuba, de Meritem,  Josep Verdés de Funosa; Joan Gabarró de Fagepi, Miquel Canet de Taller Auria o Josep M. Pujol de Constructora de Calaf. I per part de la Fundació per la Indústria han assistit el president, Josep Bomardó, el vicepresident, Antoni Garrell, i un membre del Consell Assessor, Lluís Recoder.

Entre el temes tractats a la trobada, han plantejat la idoneïtat que la formació vagi de la mà amb les empreses que són les que saben les necessitats del mercat. Els empresaris afirmen que estan disposats a col·laborar però que es topen amb la rigidesa del sistema educatiu.

La manca de visibilitat i projecció del territori també és un inconvenient per la reindustrialització de la comarca. La gran Barcelona s’acaba menjant les capacitats del territori, tot això per la deficiència de les infraestructures.

Per tot plegat reclamen més ajuda de l’administració central per solucionar aquesta manca de competitivitat que té la comarca, creuen que fa falta que s’incrementi consciència i vocació empresarial pel procés de reindustrialització.

Fundació per la Indústria està fent un recorregut per Catalunya amb la idea de recollir les inquietuds empresarials i poder fer una proposta al govern català amb les iniciatives que els ajudin a aconseguir aquest objectiu.

Fundació per la Indústria té el seu origen en l’anomenada Fundació Gremi de Fabricants de Sabadell (constituïda l’any 2000 per iniciativa del Gremi de Fabricants de Sabadell). La seva missió és la potenciació de la indústria en general i del sector tèxtil en particular, i a la vegada col·laborar i incentivar el desenvolupament del món econòmic, social, cultural, científic i formatiu.

FUNDACIO PER LA INDUSTRIA (2)

Polígons dels Plans