Els municipis de la Xarxa Innpulso demanaran finançament al Ministeri per continuar innovant

L’Ajuntament de Madrid va organitzar dimarts i dimecres passats la primera trobada d’emprenedors de la Xarxa Innpulso, una iniciativa que va complementar la reunió periòdica dels 41 municipis distingits com a Ciutats de la Ciència i la Innovació. Si bé ahir parlàvem bàsicament dels projectes empresarials que es van presentar a Madrid, avui ens centrarem en la part institucional i el full de ruta que s’han marcat els municipis de la Xarxa.

Els municipis han estat treballant en diferents grups i subgrups i cada un d’ells ha tractat temes diferents. Vilanova del Camí, per exemple forma part del grup de treball que s’ha centrat en temes de participació ciutadana, com es relaciona l’administració amb l’empresa i com l’administració es gestiona internament.

Després de mesos de recopilar informació, compartir projectes i iniciatives, posar en comú tot el coneixement, han elaborat un document amb accions i propostes concretes que ara elevaran al Ministeri. L’objectiu és, diu l’Alcaldessa Vanesa González, aconseguir finançament per poder implementar alguns d’aquests projectes a cada un dels municipis de la Xarxa.INNPULSO MADRID OFICIALS (130)

Aquestes trobades, diu González, ens han servit per saber com es treballa en altres municipis els projectes d’Investigació, desenvolupament i innovació. Vanesa González també ha explicat a La Carmanyola de Ràdio Nova que es va sorprendre de tots els projectes que s’estan portant a terme, de la seva qualitat i de les repercussions que poden tenir tant en l’administració com en la ciutadania i per això insisteix en la necessitat que aquests projectes superin el paper i es puguin materialitzar. En aquest sentit, ha dit, necessitem més que mai el finançament del Ministeri i d’altres administracions o instàncies com és la Comunitat Europea.

González, ha valorat amb satisfacció les trobades de la Xarxa Innpulso perquè assegura que en temes d’innovació hi ha molt camí per recórrer. Un camí que és més fàcil quan es comparteix coneixement i informació i quan es poden implementar projectes i iniciatives que ja estan funcionant en altres municipis. L’alcaldessa aposta per seguir treballant en aquest sentit i ha explicat a La Carmanyola que ja s’han fet els primers contactes per celebrar una reunió de treball amb els municipis catalans de La Xarxa.

Podeu visionar un Àlbum Fotogràfic de la trobada aquí.

Podeu escoltar el programa de la Carmanyola amb l’entrevista en aquest reproductor:

Polígons dels Plans