El Centre Tecnològic Leitat s’instal·la al Centre d’Innovació Anoia

conveni leitatL’alcaldessa de Vilanova del Camí, Vanesa González i el Director General de Leitat, Joan Parra, han signat avui el contracte d’arrendament de l’àrea d’innovació i recerca del Centre d’Innovació Anoia. El contracte té una vigència de quatre anys i suposa, ha dit l’alcaldessa, “un pas més per a la dinamització del Centre d’Innovació Anoia”.
Aquest Centre, que a partir de setembre també acollirà un altre projecte pioner com és un restaurant pedagògic, gestionat per la Fundació Taleia, vol esdevenir, segons Meritxell De La Varga, Directora d’R+D de Leitat, “un centre de referència en temes mediambientals, sobretot pel que fa a la gestió i valorització dels residus, que augmenti la competitivitat del teixit empresarial de l’Anoia”.

Ambdues parts, ajuntament i empresa, han mostrat la seva satisfacció per la signatura d’aquest contracte. Vanesa González assegura que “LEITAT acompleix els requisits fonamentals per ser part activa d’un projecte global com és el Centre d’Innovació AnoiaL’alcaldessa està convençuda que “una empresa dedicada a la investigació i la recerca, sobretot en l’àmbit del Medi Ambient, aporta valor afegit al territori i de ben segur serà beneficiós per a l’entorn vilanoví i comarcal”.

Resulta interessant”, ha continuat dient l’alcaldessa, “que una proposta d’aquestes característiques decideixi ubicar una de les seves seus més importants al nostre municipi i doni contingut al Centre d’Innovació”.

Per la seva banda, Joan Parra, Director General de Leitat, ha destacat la importància d’aquest contracte perquè “és part de l’execució del nostre objectiu fundacional”. “La institució”, ha dit Parra, “està molt vinculada al territori, a l’activitat industrial de la PIME catalana amb la voluntat d’aportar valor en temes d’innovació, i per això” ha dit, “poder vertebrar a nivell territorial la nostra activitat és molt important”.

El Director General de Leitat s’ha mostrat satisfet de la feina feta fins ara i emocionat per tot el que esdevindrà: “hem de mirar de fer-ho molt bé, aprofitar el final de la crisi econòmica i poder ajudar les empreses del territori però amb la voluntat d’anar més enllà de les fronteres i convertir aquest centre en un referent internacional”.

El Primer Tinent d’Alcalde i titular de Promoció Econòmica, Jordi Barón, també ha destacat el valor afegit que aporta Leitat en el camp de la innovació, ja que es tracta del primer centre d’investigació tecnològic de Catalunya i ha valorat especialment que hagin decidit ubicar una unitat d’investigació al nostre municipi.

Barón creu que “Leitat aporta i aportarà valor a l’hora de col·laborar conjuntament en projectes europeus que acabaran revertint en la millora del municipi i que ajudaran a situar Vilanova del Camí en el mapa de les principals poblacions de Catalunya que aposten per la innovació tecnològica com a mitjà d’especialització i eina per treballar per a la recuperació econòmica”.

LEITAT: investigació, desenvolupament i innovació industrial

LEITAT, és un Centre Tecnològic, membre de TECNIO i reconegut pel Ministeri d’Economia i Competitivitat, que té com a objectiu col · laborar amb empreses i institucions afegint valor tecnològic tant als productes com als processos. El centre tecnològic centra les seves tasques en la investigació, el desenvolupament i la innovació industrial (R + D +2I).

Des de la seva fundació l’any 1906, LEITAT ha prioritzat la vocació de proximitat potenciant alhora els principis de professionalitat, respecte a les persones i al medi ambient. Segons consta a la seva web, com a Partner Tecnològic, tenen una clara voluntat d’adaptació per transformar els reptes tecnològics en valor econòmic i social.

Polígons dels Plans