El Centre d’Innovació “obre les portes” a l’alumnat del Pere Vives Vich d’IgualadaAquest matí s’han encetat les activitats de Portes Obertes al Centre d’Innovació Anoia, de Vilanova del Camí, que s’allargaran tot el mes d’abril amb més d’una dotzena d’activitats. Avui l’alumnat de 1r de Batxillerat Científic i Tecnològic de l’Institut Pere Vives Vich d’Igualada han fet una visita al Centre d’Innovació. El tour els ha servit per conèixer les instal·lacions i les empreses que hi ha instal·lades: el Centre tecnològic LEITAT, el restaurant pedagògic l’Atelier de l’Escola Pia, i  també  la factoria Abacus ubicada davant del centre.

Marta Magre, tècnica de Promoció Econòmica, ha estat l’encarregada de guiar els dos grups, una trentena d’alumnes, per les instal·lacions del centre. L’alumnat ha visitat el laboratori del Centre Tecnològic LEITATe on Montse Jorba, responsable del grup de revalorització de residus i tecnologies del reciclatge i, Joan Roig, responsable comercial de Leitat Anoia, els han explicat alguns dels projectes en els quals han treballat i que consisteixen en la creació de productes nous a partir de diferents residus.

Els responsables de LEITAT els han mostrat, per exemple, unes plaques tèrmiques i acústiques (TAIMEE) elaborades a partir de residus de la indústria de la pell i un conglomerat de goma; pinso per a animals elaborats a partir dels residus agrícoles o teixits creats amb residus plàstics.


LEITAT és un Centre Tecnològic, membre de TECNIO i reconegut pel Ministeri d’Economia i Competitivitat, que destaca per la seva capacitat R+D+I (recerca, desenvolupament i innovació)


En aquests moments estan treballant en un projecte que podria revolucionar l’alimentació del futur. Montse Jorba explica que estem buscant noves fonts de proteïna d’alt valor biològic per tal d’alimentar la població del futur”. Per una banda, estan experimentant amb productes de gran consum que podrien tenir un aspecte molt similar als actuals però additivats amb proteïnes de fonts alternatives, i de l’altra, molt més arriscada, amb productes futuristes pensats per a col·lectius específics com persones que fan un gran esforç físic o altres que necessiten un tipus i una quantitat determinada de proteïnes.

Després de Leitat l’alumnat ha fet parada al restaurant l’Atelier on Sandra Pérez, responsable de comunicació de l’Escola Pia, els ha explicat el projecte pedagògic que tenen engegat i que reverteix en els propis alumnes. Els alumnes també han pogut participar en un taller en el qual havien de tastar a cegues un producte i endevinar de què es tractava. Una experiència que ha creat alguna reticència al principi però que ha estat molt enriquidora per als joves. La Meritxell i el David, dos dels alumnes de l’Institut Pere Vives Vich, han encertat bona part dels ingredients del producte que tastaven: un bombó de xocolata especiada amb melmelada de maduixes i un pessic de pebre.

Carme Huguet, professora de tecnologia del Pere Vives, ha valorat molt positivament aquesta experiència que els ha permès tenir un contacte directe amb diferents professions relacionades amb la tecnologia i la ciència però també amb la vessant més social

La setmana vinent, concretament el dia 7 d’abril, s’ha programat una segona visita tecnològica amb els alumnes del batxillerat social del Pere Vives Vich.

visita tecnologica 1 abril 2 (6)

Polígons dels Plans