Des d’ara, menjar verdures és més fàcil i saludable de la mà d’Àuria Grup i Cuinara


Els supermercats Supermas comercialitzaran, en la primera fase de llançament, la nova marca de menjar saludable Cuinara, que neix a l’empara d’Àuria Grup


cuinara-mireia-castane-i-gisela-palacio

Des d’aquest mateix dijous ja es pot trobar als supermercats Supermas d’Igualada i Vilanova del Camí aquesta nova gamma de productes que aposta, per començar, per les cremes de verdures. 

Cuinara és una iniciativa de dues joves emprenedores, Gisela Palacio i Mireia Castañer que des de fa dos anys, treballen en aquesta marca i fins i tot havien comercialitzat alguns productes a nivell online. A finals de l’any passat, van tenir la sort de conèixer Àuria Grup i de començar a col·laborar plegades.

El llançament de productes conté una gamma de tres propostes culinàries:  crema de verdures, crema de pastanaga i crema de carbassa. Una gamma que té l’objectiu d’anar incorporant noves receptes, coincidint, amb els productes de temporada, perquè segons Mireia Castañer aquesta tria forma part de l’alimentació saludable: menjar les verdures que la natura ens ofereix en cada estació. A més, “un dels objectius del projecte és que les verdures es puguin arribar a conrear directament des de la cooperativa, però ara per ara les hem de comprar a tercers” explica Castañer.

Les cremes de Cuinara estan elaborades sense additius i es presenten en una gamma de productes linials i refrigerats que contenen “les proporcions necessàries d’ingredients per a dues o tres racions i que ja venen netes, pelades i trossejades”. I és que com reconeix Mireia Castañer “les verdures són difícils d’introduir a la dieta i fins i tot poden resultar avorrides si no les coneixem bé”. A més, no sempre disposem del temps per preparar-les convenientment. És per això que amb Cuinara volen fomentar el plaer per les verdures tant des del paladar com des de l’estalvi. “Es tracta que el resultat sigui bo” diu Castañer, “i les nostres cremes són molt bones de gust”. A més a més, es preparen amb molta facilitat. Estan llestes en un moment, perquè no faci mandra cuinar les verdures.


Un, dos, tres: una crema de pagès’


cuinara-1

‘Un, dos, tres: una crema de pagès’ és el  lema promocional d’aquest producte saludable que es ven en un envasat sense conservants, amb l’objectiu que el consumidor només l’hagi de bullir, triturar i servir. D’aquesta manera, es posa a l’abast de tothom un producte bo i sa, amb les proporcions justes perquè cuinar verdura pugui fer-se en un tres i no –res, sense haver-se de preocupar per les mides o la compra a l’engròs de tots els ingredients. 

Un altre aspecte molt important per a aquestes dues joves emprenedores era el cost del producte. Sovint el menjar saludable suposa un cost més elevat, no només de temps, sinó també de diners. Volien trencar també amb aquest obstacle i consideren que el preu de les cremes al mercat és força assequible; cada bossa es comercialitza al preu d’1,95€ i inclou de dues a tres racions.

Amb Cuinara, Àuria grup intensifica el seu compromís de generar creixement econòmic en el marc de l’economia social, ja que tot el producte es genera a les instal·lacions d’Àuria Cooperativa, el centre especial de treball d’Àuria Grup. Segons Mireia Castañer ha estat un regal col·laborar amb Àuria Grup en aquest projecte, “un equip de gent, a tot nivell, espectacular” i ha suposat la suma d’un valor social a la seva marca. “Ens aporta encara més coherència”, amb la qual cosa han rebut una empenta inesperada i molt enriquidora. “Estem contentíssimes i agraïdes de sumar esforços” expressa i esperen que “el projecte tingui un llarg recorregut i pugui donar feina a persones amb risc d’exclusió”.

Inicialment, la campanya de llançament es fa en estreta col·laboració amb la cadena de supermercats Supermas, amb la vocació de fer arribar al consumidor final una manera fàcil, còmoda i saludable de cuinar cremes de verdures sense complicacions. Castañer explicava a Ràdio Nova que l’empresa anoienca es va interessar des del primer minut a col·laborar en el projecte. El mateix Jordi Vilarrubias expressava la satisfacció de poder participar-hi ja que es tracta d’una venda de proximitat i amb un valor social afegit.


Les cremes Cuinara es podran trobar en els tres supermercats Supermas: al Passeig Verdaguer, 178, i al carrer Sant Vicenç, 31, d’Igualada, i al carrer Santa Llúcia, 13, de Vilanova del Camí. Es poden trobar a la secció de refrigerats a costat de la línia de productes d’hortalisses i verdures envasades.


Amb aquesta col·laboració, aquesta petita empresa familiar de la comarca de l’Anoia creada el 1980 referma l’aposta que ha fet des dels seus orígens pels productes de proximitat, de qualitat i saludables, i en aquest cas també amb un important valor social.

Polígons dels Plans