Artesans i espectacles ocuparan l’antic camí ral i la plaça del Mercat

Antoni Maturana i Jordi Barón Fira Camí Ral 2015Vilanova del Camí torna a vestir-se de festa aquest diumenge amb motiu del seu patró, Sant Hilari, i tornarà a acollir un dels esdeveniments culturals més rellevants i emblemàtics del municipi: la Fira del Camí Ral. El carrer Major s’engalanarà, des de la cruïlla de Verge de Montserrat fins pràcticament la cruïlla amb el carrer Quadres, tot resseguint les històriques petjades del camí ral o reial que unia Barcelona amb les terres de ponent.

Ja fa alguns anys, però, que aquesta fira, amb marcat caràcter medieval, s’ha anat expandint al cor del nucli urbà i un cop més, ocuparà la plaça del Mercat i de l’Església i els carrers Onze de Setembre i Santa Llúcia.

Durant tot el dia, es podrà visitar la mostra de productes alimentaris i artesans del Països Catalans; la mostra d’arts i oficis, que ja arriba a la catorzena edició; i també un espai dedicat a les activitats infantils com ara un taller d’encunyació de monedes, un altre per fer bombolles gegants i altres que es recrearan amb animals de granja per fer passar una bona estona als més petits.

Des de Promoció Econòmica, el regidor Jordi Barón destacava aquest divendres, novament, a Ràdio Nova l’aposta per la primera mostra d’artesans locals que la fira acollirà aquest diumenge. Un espai que compartiran emprenedors vilanovins com Roger Mateu i Fede Gil, elaboradors de la cervesa artesana Espina de Ferro; Pau Bars, apicultor i productor de Mel d’Antany; Angelina Cañellas de Mas d’en Nogués, especialistes en fruits secs, Puri Capitán i César Álvarez, d’El baúl del Capitán que fan bijuteria artesanal  i peces amb pedres semiprecioses; i Santi Navarrete d’Artesania J.Pons, que exposarà peces de ceràmica i pintures.

Com remarcava el regidor Jordi Barón, la regidoria ha volgut reservar-los un espai per donar-se a conèixer a la població i també als visitants que venen d’altres municipis de la comarca.

Els comerços vilanovins així com les entitats locals també tindran un espai reservat en aquesta fira on podrem trobar productes de decoració, material informàtic, roba i alimentació, entre altres.

I una edició més, també s’ha posat especial interès en els espectacles, alguns dels quals s’han previst al mig del carrer o i d’altres que es faran en els escenaris instal·lats a la plaça del Mercat. S’encetaran, a partir de les 11 del matí, amb el pregó inaugural amb músics vinguts de la Catalunya Nova acompanyats de bufons i malabaristes, un faquir i un bufó de la Cort.

A partir de les 12.30 h s’han previst diferents “performance”: El Ramonet, l’ermità del bosc visita el mercat; el perfumer ensenyarà els seus saumeris medicianals i aromàtics i l’Etilio, un soldat una mica begut, acompanyarà la cercavila Mediàvulus.

Als escenaris de la plaça del Mercat tindran lloc entre les onze del matí i les sis de la tarda diferents espectacles medievals: El retaule de Sant Joan Pispa, Ramon Lluc de Selvanyola; Zapatrustra, espectacle de màgia o Acariciando el Aire, un espectacle de falconeria.

El regidor Jordi Baron remarcava que no faltaran els motius per sortir al carrer i gaudir de la Fira del Camí Ral, una de les cites culturals i socials més rellevants de l’any.

D’altra banda, com us hem vingut explicant també aquesta setmana en el marc de la Festa Major d’Hivern de Sant Hilari, el servei d’Esports de Vilanova del Camí ha preparat una de les curses més consolidades del municipi: la pujada als Dipòsits. Una matinal esportiva i lúdica que té previst tornar a aplegar mig miler de participants entre corredors, caminaires i excursionistes.

I és que la cursa, que enguany arriba a la 29a edició, coincideix cada any amb una altra activitat tradicional, el canvi de senyera al Pujol de la Guàrdia que organitza la Colla Excursionista de Vilanova del Camí. La Colla sortirà a les vuit del matí des de la seva seu social, el Restaurant Nou.

En canvi els participants a la cursa sortiran des de la plaça Extremadura. A les 9.20 h hi ha una sortida anticipada per a màsters, menors i acompanyants que vulguin fer el recorregut caminant, de manera no competitiva, i a les 10 h, es donarà el tret de sortida als corredors.

Tenint en compte les xifres d’altres edicions, el regidor d’Esports, Antoni Maturana espera la participació d’uns 150 atletes, 200 caminaires, als quals se sumaran també els excursionistes que acompanyin a la Colla. Tot plegat aplegarà als Dipòsits de Ca l’Aromir entre 450 i 500 persones “una veritable festa” com afirma el regidor Toni Maturana tot agraint “la col·laboració desinteressada i sovint poc reconeguda d’un important nombre de persones voluntàries que fan possible aquesta matinal”.

Cal recordar que les inscripcions a la cursa es poden fer també el mateix diumenge des de tres quarts de 9 del matí a la plaça Extremadura, fins a esgotar els dorsals.

La fira també serà escenari de campanya electoral i visites polítiques

La candidata del PSC a l’alcaldia de Vilanova del Camí, Noemí Trucharte, ha triat la data de la Festa Major d’Hivern de Vilanova del Camí per presentar oficialment la seva candidatura. Serà aquest diumenge, a dos quarts d’1 del migdia, a Can Papasseit. L’acte comptarà amb la participació de Miquel Iceta, 1r Secretari del PSC català. Abans de la presentació, la candidata té previst fer una passejada per la Fira del Camí Ral acompanyada dels membres del partit.

I també diumenge amb motiu de la XVII Fira del Camí Ral, el grup municipal de CiU ha anunciat la visita de la secretària executiva de l’àmbit sectorial de Convergència Democràtica de Catalunya i Diputada al Parlament de Catalunya Maria Senserrich, la qual assistirà a la missa en honor al patró de Vilanova del Camí Sant Hilari i tot seguit els acompanyarà a recórrer el conjunt de la fira.

Polígons dels Plans