Aposta per la innovació tecnològica i la recerca aplicada

Centre Innovació Anoia ZONA BAR I RESTUARIACIO (5)Continuem parlant de Promoció Econòmica perquè avui amb el Primer Tinent d’Alcalde també hem tractat algunes temes relacionats amb la dinamització del Centre d’Innovació Anoia. Jordi Barón ha explicat que ja s’han començat a rebre algunes propostes per ocupar despatxos del Viver d’empreses. Una de les condicions que han de complir les empreses que s’hi vulguin instal·lar és que siguin de recent creació; com a màxim han de portar un any desenvolupant la seva activitat. Aquest aspecte, ha dit Barón, ha dificultat l’ocupació del viver i per això assegura que modificaran alguns punts del reglament per facilitar el fet que més empreses i emprenedors se’n puguin beneficiar.

A l’espera que aquestes noves empreses s’instal·lin al Viver, la que sí que ha començat a oferir els seus serveis és la Fundació Taleia-Escola Pia. De moment, funciona com a cafeteria i ofereix entre els seus serveis entrepans freds i brioixeria. Aquest és un projecte pioner i d’alt valor afegit que el regidor de Promoció Econòmica assegura complementa altres serveis que s’ofereixen des del Centre d’Innovació. Un servei de restauració que també és molt positiu, diu Barón, per les empreses dels Polígons dels Plans, per aquelles persones i empresaris que fan ús del Centre, pels ajuntaments de Vilanova i veïns, i per la ciutadania en general.

El Centre Tecnològic Leitat, un centre de referència a Catalunya i a Espanya en projectes de recerca i innovació tecnològica també s’ha ubicat al Centre d’Innovació on han preparat un laboratori de recerca en el qual treballaran una quinzena d’investigadors.

Aquestes darreres setmanes, els principals grups d’investigació tecnològica de Catalunya han anat patint una sèrie de transformacions i modificacions que els obligava a reagrupar-se en una única organització i en aquest sentit, ens ha explicat Baron, Leitat, ha estat el centre que les ha agrupat a totes consolidant-se com el primer centre d’investigació, recerca i  innovació del país. Per això, diu Baron, que el  Centre Leitat hagi decidit instal·lar-se al Centre d’Innovació és un honor i un privilegi.

El passat dimecres 8 d’octubre, Baron també va participar a  la cinquena Jornada de la Innovació a Catalunya -organitzada per Leitat- amb l’objectiu de debatre sobre la innovació a Catalunya i com afrontar durant el 2015  els reptes privats i els reptes públics. Segons ha explicat Jordi Barón a La Carmanyola, els professionals aposten perquè tant des de l’administració pública com des de les entitats privades, es prioritzin les inversions en innovació tecnològica i en recerca aplicada. Això es podria traduir, explica Baron, en una millora en els processos de producció i distribució i per tant, en fer les nostres empreses més competitives.

Programa la Carmanyola:

Polígons dels Plans