8 joves vilanovins participen a la 3a edició del Projecta’t: prova un ofici

PROJECTA'T 2014El Centre d’Innovació Anoia acull des d’aquesta setmana, la tercera edició del programa Projecta’t: prova un ofici,  amb l’objectiu d’acompanyar 8 joves de Vilanova del Camí en la seva inserció laboral. La singularitat del projecte rau en la seva metodologia ja que prioritza les pràctiques professionals en empreses i comerços del municipi.

Malgrat aquest caràcter eminentment pràctic, el Projecta’t també inclou una part teòrica que ha començat aquest dilluns i que s’allargarà fins el proper 6 de novembre. En aquestes primeres sessions es treballen mòduls de suport emocional i motivació, d’habilitats comunicatives i de sensibilització empresarial. També s’han previst tallers de coaching personal, de parlar en públic, de mediació i resolució de conflictes, d’informació sobre el mercat de treball i de tècniques de recerca de feina.

Pel que fa el programa de pràctiques, tindrà una durada d’entre 140 i 210 hores que s’hauran de realitzar entre l’1 de desembre i el 6 de febrer. Per això serà necessari signar un  conveni de col·laboració a tres bandes: Ajuntament, empresa i alumne. Tot i així, l’ajuntament ha volgut insistir en el fet que entre l’empresa o comerç i l’alumne no existeix cap tipus de relació laboral.

Aquest projecte, que impulsa el servei de Promoció Econòmica de Vilanova del Camí amb el suport de la Diputació de Barcelona, pretén que els joves del municipi que es trobin en situació d’atur i que estiguin inscrits al Servei d’Ocupació de Vilanova del Camí, puguin, durant uns mesos aprendre un ofici, mitjançant pràctiques en empreses.

Durant les dues edicions anteriors van participat en aquest projecte una vintena de joves amb edats compreses entre  els 18 i els 29 anys; 11 a la primera edició i 8, a la segona.

Polígons dels Plans