18 persones es formen al Centre d’Innovació Anoia per obtenir el certificat ACTIC

curs actic (2)18 persones, 12 de les quals són de Vilanova del Camí, han començat aquesta setmana, al Centre d’Innovació Anoia, un curs per preparar la prova del certificat ACTIC, de nivell dos, un certificat sobre les competències en tecnologies de la informació i la comunicació. Aquesta certificació, avalua tant els coneixements, com les habilitats i les actituds en l’àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació que les persones despleguen en situacions reals per assolir objectius determinats amb eficàcia i eficiència. Per això aquest certificat abasta no solament els ordinadors personals clàssics, sinó el conjunt d’eines TIC. Té en compte, per exemple, les tauletes, els telèfons mòbils i els sistemes GPS, entre altres.

El regidor de Promoció Econòmica, Jordi Barón, va ser l’encarregar d’inaugurar el curs, el passat dilluns 30 de juny, tot encoratjant els participants a treure’n el màxim profit. El regidor va posar a la seva disposició d’alumnes i professors  el Centre d’Innovació i es va mostrar satisfet i agraït de la seva utilització per a l’aprenentatge i l’aplicació de les TIC.

Les sessions preparatòries, com dèiem van començar dilluns i continuaran el 2, 4, 7, 9, 11, 14 i 16 de juliol. Un total de 25 hores formatives que aniran a càrrec de l’expert Carlos Extremera Cuartero.

Amb l’ACTIC es pretén promoure la capacitació digital de la ciutadania per tal d’assolir una societat del coneixement inclusiva, dinàmica i competitiva, generalitzar un estàndard en el mercat de treball que afavoreixi l’ocupació i la integració de les empreses i entitats en la dinàmica de la societat de la informació. També vol assegurar l’eficàcia de l’ús de les TIC en qualsevol activitat personal, econòmica o social i influenciar positivament la qualitat de la formació en tecnologies de la informació.

L’ACTIC permet a qualsevol persona major de 16 anys demostrar les seves competències en TIC mitjançant una prova per ordinador. La prova és telemàtica, encara que s’ha de fer en un centre col·laborador autoritzat per la Generalitat, el qual garanteix que es fa en les condicions adequades.

Les persones que superen satisfactòriament la prova obtenen un certificat (bàsic, mitjà o avançat) que emet la Generalitat, i que els possibilita acreditar un determinat nivell (1, 2 o 3, respectivament) de competències en TIC davant de qualsevol empresa o administració. Aquests certificats són, doncs, una eina que pot facilitar l’obtenció d’una feina, la promoció professional, l’accés a eines d’aprenentatge virtual o l’obtenció d’una certificació professional.

Polígons dels Plans